Iz dvorišča m

 Olimje že dolgo slovi, kot oaza miru in neokrnjene lepote narave. Tu smo bratje minoriti zgradili Romarski dom sv. Jožefa. Mnogi želijo priti v Romarski dom le na počitnice, a dom temu ni namenjen. V njem sprejemamo skupine in posameznike, ki želijo v duhovnih vajah poglobiti svojo vero in odnos z Bogom.

 

 

 

 

 

PONUDBA ZA DUHOVNIKE

Posamezni duhovniki lahko pridejo na duhovni oddih, voden ali brez vodstva, kadarkoli po predhodnem dogovoru.

PONUDBA ZA POSAMEZNIKE

Posamezniki lahko pridejo na osebno vodene duhovne vaje kadarkoli, seveda po predhodni najavi.

POTEK DUHOVNIH VAJ ZA POSAMEZNIKE

Duhovne vaje za posameznike potekajo nekako takole:
Na prvem pogovoru se voditelj in udeleženec osebno pogovorita in skupaj določita, v katero smer naj gredo duhovne vaje. Za udeleženca, ki je prvič na duhovnih vajah, je potek gotovo drugačen kot za nekoga, ki je bil že večkrat. Vsebino duhovnih vaj bolj določa udeleženec kot voditelj. Predvsem pa gre za to, da se udeleženec odpre Svetemu Duhu in se nauči poslušati njegove navdihe. Pri duhovnih vaja gre tudi zato, da udeleženec najde svoj notranji mir, ki ga lahko podari le Bog.
Duhovne vaje trajajo različno dolgo - kakor pač kdo zmore in želi, vsekakor pa ne več kot 5 dni.
 
POMEMBNO!
Romarski dom sv. Jožefa ni počitniški dom ampaj je DOM DUHOVNIH VAJ. Tistim, ki bi rad prišli v Olimje na počitnice svetujemo, da se oglasijo v katerem od gostišč, ki jih v Olimju prav gotovo ne manjka. Posamezniku, ki pride na duhovne vaje, ne zaračunavamo, prosimo le, da se nas spominja v molitvi.

PONUDBA ZA SKUPINE

V naš dom duhovnih vaj  se lahko prijavijo skupine s svojim duhovnim voditeljem. Po prejšnjem dogovoru, lahko prevzamemo vodenje skupin tudi bratje minoriti.

MOLITVENO SREČANJE

Vsako zadnjo nedeljo v mesecu ob 16. uri častimo Božje usmiljenje. Češčenje zaključimo s sv. maša ob 17. uri.

PRIDI IN POGLEJ

Vsako leto, v drugi polovici meseca avgusta, naš Romarski dom odpre vrata fantom, ki bi radi od blizu spoznali redovno življenje minoritov – manjših bratov sv. Frančiška.

Mnogi fantje čutijo veselje do duhovnega poklica, a se morda zdi ta življenjska pot pretežka in cilj nedosegljiv.  Potrebno je le nekaj poguma in zaupanja v Božjo pomoč.

Bratje minoriti bi radi vsem, ki čutijo v sebi duhovni poklic, to majhno lučko, ki gori v njihovih srcih, spremenili v jasno luč, v kateri bodo spoznali, da je življenje z Bogom lepo in srečno.

Z nami bodo živeli, delali in molili.

18121198 760029740837946 5494435856663280468 o

Fantje, ne bojte se izročiti svojega življenja Bogu. Prikrajšani boste za nekaj posvetnega veselja toda dobili boste Boga! Se vam zdi to malo? Ne, to ni malo. Več ne morete dobiti. Kdor ima Boga ima VSE. Pozna pot po kateri stopa skozi življenje. Pozna resnico o svojem življenju. Veseli se življenja, ki ga živi. Še vedno pa veljajo besede našega brata sv. Maksimiljana Kolbeja, ustanovitelja mesta Brezmadežne: "Če mislite, da boste udobno živeli v samostanu potem ostanite doma."

Prijavite se lahko na telefon ali e-naslov:   p. Ernest: 031-242-675

e- pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Poglej še to: Novomašnik p. Andrej