Iz dvorišča m

 Olimje že dolgo slovi, kot oaza miru in neokrnjene lepote narave. Tu smo bratje minoriti zgradili Romarski dom sv. Jožefa. Mnogi želijo priti v Romarski dom le na počitnice, a dom temu ni namenjen. V njem sprejemamo skupine in posameznike, ki želijo v duhovnih vajah poglobiti svojo vero in odnos z Bogom.

 

 

 

 

 

PONUDBA ZA DUHOVNIKE

Posamezni duhovniki lahko pridejo na duhovni oddih, kadarkoli po predhodnem dogovoru.

PONUDBA ZA SKUPINE

V naš dom duhovnih vaj  se lahko prijavijo skupine s svojim duhovnim voditeljem.

MOLITVENO SREČANJE

Vsako zadnjo nedeljo v mesecu ob 16. uri častimo Božje usmiljenje. Češčenje zaključimo s sv. maša ob 16. uri.

PRIDI IN POGLEJ

Vsako leto, v drugi polovici meseca avgusta, naš Romarski dom odpre vrata fantom, ki bi radi od blizu spoznali redovno življenje minoritov – manjših bratov sv. Frančiška.

Mnogi fantje čutijo veselje do duhovnega poklica, a se morda zdi ta življenjska pot pretežka in cilj nedosegljiv.  Potrebno je le nekaj poguma in zaupanja v Božjo pomoč.

Bratje minoriti bi radi vsem, ki čutijo v sebi duhovni poklic, to majhno lučko, ki gori v njihovih srcih, spremenili v jasno luč, v kateri bodo spoznali, da je življenje z Bogom lepo in srečno.

Z nami bodo živeli, delali in molili.

Letos bo program potekal od 19. do 25. avgusta. Prijave sprejemamo na 031 242 675 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

18121198 760029740837946 5494435856663280468 o

Fantje, ne bojte se izročiti svojega življenja Bogu. Prikrajšani boste za nekaj posvetnega veselja toda dobili boste Boga! Se vam zdi to malo? Ne, to ni malo. Več ne morete dobiti. Kdor ima Boga ima VSE. Pozna pot po kateri stopa skozi življenje. Pozna resnico o svojem življenju. Veseli se življenja, ki ga živi. Še vedno pa veljajo besede našega brata sv. Maksimiljana Kolbeja, ustanovitelja mesta Brezmadežne: "Če mislite, da boste udobno živeli v samostanu potem ostanite doma."

Prijavite se lahko na telefon ali e-naslov:   p. Ernest: 031-242-675

e- pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Poglej še to: Novomašnik p. Andrej