KAJ SE JE ALI SE BO DOGAJALO V OLIMJU

SVETE MAŠE:

V župnijski cerkvi Marijinega Vnebovzetja v Olimju,

so sv. maše vsak delavnik ob 19. uri.

Ob nedeljah je sv. maša v Olimju ob 9.uri

in na podružnici sv. Filipa in Jakoba na Selah ob 10.30.uri.

VEROUK

Tudi letos bo verouk ob sobotah:

P. Dani od 8.30 do 9.30 ure 3,4,5, in 6. razred

p. Ernest, istočasno 7,8,9 razred

Tanja in Matej Kodrič od 9.30 do 12. ure  1. in 2. razred vsako drugo soboto dotičnega meseca.

SLOMŠKOVA NEDELJA

27. septembra bo na Bizeljskem osrednja Slomškova proslava z naslovom: Domovina - Slomškova ljubezen in skrb. Slovesnost se bo pričela z molitveno uro ob 15. uri. Ob 16.uri bo sv. mašo ob somaševanju duhovnikov vodil mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij CVIKL. Lepo bi bilo, da se te slovesnosti v čimvečjem številu, udeležimo tudi župljani naše župnije.

MOLITVENA URA V ČAST BOŽJEMU USMILJENJU
Nedelja, 27. septembra, je zadnja v mesecu, ko je pri nas v Olimju molitvena ura v čast Božjemu usmiljenju. Če se ne boste udeležili slovesnosti na Bizeljskem ste povabljeni k molitveni uri ob 16. uri in sv. maši ob 17. uri. Priložnost za sv. spoved!

PRAZNIK MARIJINEGA VNEBOVZETJA V OLIMJU

ŽUPNIJA OLIMJE JE OBHAJALA SLOVESNOST FARNEGA ŽEGNANJA

 Prihod iz cerkve

Na praznik Marijinega Vnebovzetja, 15. avgusta je župnija Olimje s svojimi farani, romarji in turisti ob navzočnosti nadškofa Marijana Turnška, duhovnikov in domačih patrov, slovesno obhajala praznik farnega žegnanja. Ob 9. uri se je pričela  procesija z Najsvetejšim in starodavnim Marijinim kipom Marije Spremljevalke po vasi Olimje. Po končani procesiji je bila  na dvorišču samostana slovesna sv. maša, ki jo je ob somaševanju duhovnikov daroval škof msgr. dr. Marjan Turnšek.  Pri maši je prepeval domači pevski zbor.

Veliki šmaren

  SV.  MAŠE ZA MLADE DRUŽINE

V naši župniji imamo sv. maše za  družine s predšolskimi otroci in otroci prvih razredov osnovne šole.  Zakonca Kodrič poskušata na njim razumljiv način približati sv. mašo in z njo povezano  evangeljsko sporočilo. Tako otrokom sv. maša ni dolgočasno dogajanje.  Pozimi in v zgodnji pomladi so te sv. maše v kapeli Romarskega doma, spomladi in poleti pa v cerkvi sv. Andreja nad Olimjem in to  vsako drugo nedeljo v mesecu ob 10.30 uri.

Naslednja sv. maša za družine z majhnimi otroki, bo pravočasno objavljena.

 Nova navodila slovenskih škofov v času krepitve epidemije COVID-19

Slovenski škofje ordinariji so v ponedeljek, 20. julija 2020, sprejeli dodatne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19. Nova navodila veljajo od torka, 21. julija 2020, do preklica.  Glede na prejšnja navodila so v novih zapisane naslednje novosti:

1.     Pred nedeljskimi in prazničnimi svetimi mašami verniki ob vstopu v cerkev v poseben nabiralnik (škatlo ipd.) oddajo list s svojo telefonsko številko (brez imena in naslova). Ob vhodu naj bo napis: »Spoštovani verniki, prosimo vas, da v skladu z uredbo vlade z dne 8. julija 2020 oddate listek s svojo telefonsko številko (brez imena in naslova), ki jo bomo hranili 30 dni ter jo v primeru epidemije oddali pristojnim državnim ustanovam, da vas kontaktirajo.« Župnik oziroma duhovnik po vsaki sveti maši listke s telefonskimi številkami zalepi v posebno mapo oziroma vloži v kuverto, na njej označi dan, datum in uro svete maše ter jo hrani 30 dni. Po tem obdobju kuverto z listki uniči. V primeru, da je bila pri sveti maši navzoča oseba, okužena s koronavirusom, župnik na zahtevo pristojne državne ustanove (inšpektorata, policije, NIJZ) posreduje telefonske številke udeležencev pri določeni sveti maši. Župnik oziroma duhovnik o posredovanju podatkov obvesti SŠK (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.). V primeru delavniških svetih maš oddaja telefonske številke ni obvezna, saj duhovnik običajno pozna vernike.

2.     Duhovnik v primeru povečanega števila okuženih v lokalni skupnosti med sveto mašo nosi masko.

3.     Med vsako sveto mašo in po njej je treba cerkev temeljito zračiti.

4.     Sveta maša na prostem (na prostoru v zasebni lasti npr. župnije) je dovoljena z upoštevanjem medosebne razdalje 1,5 metra, razkuževanjem rok, sedežnim redom in oddajo telefonskih številk vseh udeležencev. Če ni mogoče zagotoviti razdalje 1,5 metra, morajo vsi prisotni nositi maske. Svete maše na prostem se lahko udeleži do največ 500 vernikov (vključno z ministranti, pevci, organisti, glavnim mašnikom in somašniki).

5.     Pogostitve in posebni programi druženja po svetih mašah do nadaljnjega niso dovoljeni.

8.     Do nadaljnjega so preklicana vsa dovoljenja za izvedbo duhovnih seminarjev in predavanj, ki jih izvajajo škofje, duhovniki, redovnice ali redovniki in laiki iz tujine.

V primeru poslabšanja zdravstvenega stanja in zaostrovanja državnih navodil lahko vsak škof ordinarij za svojo škofijo sprejme dodatne omejitve na področju verskega oziroma bogoslužnega življenja župnij.

DSC 0008

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save