KAJ SE JE ALI SE BO DOGAJALO V OLIMJU

SVETE MAŠE

V Olimju je sv. maša med tednom v zimskem času, vsak dan ob 17. uri v kapeli Romarskega doma.

Ob nedeljah ob 9. uri v župnijski cerkvi,

ob 10.30 na podružnici v Selah.

DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA IN MOLITVENA URA V ČAST BOŽJEMU USMILJENJU

V nedeljo, 23. februarja bo v naši župniji dan celodnevnega češčenja Najsvetejšega zakramenta - klečanje. Najsvetejše bomo izpostavili ob 8. uri. Ob 9. uri bo sv. maša. Po sv. maši bomo izpostavili Najsvetejše v kapeli Romarskega doma. Tam bo izpostavljeno do 15. ure. Ob 15. uri bomo izpostavili Najsvetejše spet v župnijski cerkvi, ko bo molitvena ura v čast Božjemu usmiljenju. Ob 16. uri bomo zaključili češčenje s sv. mašo, ki jo bo vodil naš provincial p. Igor Salmič.


p. Igor bo na razpolago za sv. spoved pred sv. mašo. Vabimo vas k češčenju in sv. spovedi.

SREČANJE STARŠEV VSEH VEROUČENCEV

V nedeljo, 1. marca po sv. maši bo srečanje staršev vseh veroučencev v dvorani Romarskega doma. Gost srečanja bo g. Andrej Omolec.

KRIŽEV POT

V postem času bomo ob nedeljah in petkih pred sv. mašo molili sv. križev pot.

VEROUK

Urnik verouka za letošnje veroučno leto je naslednji:

1. in 2. razred vsako drugo soboto v mesecu od 9.30 do 11.45 ure. Voditelja: Tanja in Matej Kodrič.

3. razred ( PRVOOBHAJANCI )vsak torek od 17.30 do 18.30 ure. Voditelj: p. Rufin

4. 5. in 6. razred: v petek,  od 17.30 do 19.30 ure. Voditelj: p. Rufin

                          7. 8. in 9. razred vsako soboto od 8.30 do 9.30 ure. Voditelj: p. Ernest

SV.  MAŠE ZA MLADE DRUŽINE

V naši župniji imamo sv. maše za  družine s predšolskimi otroci in mlajšimi.  Zakonca Kodrič poskušata na njim razumljiv način, malim otrokom približati sv. mašo in z njo povezano  evangeljsko sporočilo. Tako otrokom sv. maša ni dolgočasno dogajanje.  Pozimi in v zgodnji pomladi so te sv. maše v kapeli Romarskega doma, spomladi in poleti pa v cerkvi sv. Andreja nad Olimjem in to  vsako drugo nedeljo v mesecu ob 10.30 uri.

Naslednja sv. maša bo marca.

Otroška sv. maša


 PRIDI IN POGLEJ- REGIJSKO SREČANJE ZAKONSKIH SKUPIN

(Olimje, Šentvid pri Planini, Rogatec, Bistrica ob Sotli, Ponikva, Dobje pri Planini, Kalobje)

V soboto 25.1.2020 smo v romarskem domu v Olimju imeli srečanje zakonskih skupin z družinami. Zbralo se nas je okoli 32 parov. Namen srečanja: duhovna napolnitev, medsebojno spoznavanje, podelitev izkušenj in druženje. Pričeli smo s čudovitim slavljenjem z  ubranimi glasovi ob spremljavi kitare, ki nas je vse prisotne napolnilo z mirom , navdihnilo in povezalo. Sledila je sveta maša v kapeli romarskega doma, ki jo je za vse zakonce in družine daroval pater Ernest.

http://www.diz.si/wp-content/uploads/N757430-Pano-1500x630.jpgPo močni duhovni hrani smo se preselili v dvorano, kjer smo prisluhnili pričevalskemu paru, Sandri in Bojanu Vereš iz Prekmurja, ki sta na simpatičen, preprost in duhovit način podelila z nami zgodbo njunega skupnega življenja in dragocenosti gradnje njunega odnosa med seboj in med Bogom in kako to vpliva na njiju dva ter na njune štiri otroke. Geslo društva Družina in življenje je namreč »Gradimo odnose, za katere je vredno živeti«. 

http://www.diz.si/wp-content/uploads/N757434-1500x630.jpgMed samim dogodkom je bilo dobro poskrbljeno tudi za 31 otrok, ki so prav tako preživeli lepo popoldne z go. Anico Kajba, le najmlajši so ostali s starši. Na koncu smo uživali ob raznih dobrotah, nastalih izpod pridnih rok, klepetali, se družili, skupaj z otroci smo bili kot ena velika družina.

http://www.diz.si/wp-content/uploads/N757443-1210x423.jpg

MNENJA UDELEŽENCEV

Vse kar se je dogajalo na srečanju zakonskih skupin v Olimju, nama bo ostalo v zelo globokem spominu. Meniva, da bi kaj takega morali večkrat ponoviti, saj nas povezovanje z drugimi zakonskimi skupinami zelo bogati, hkrati pa je to zelo dobra priložnost, da medse povabimo nove pare in jim damo začutiti utrip v zakonskih skupinah. (Marjana in Peter)

Zelo vesela sva, da se je to srečanje zgodilo pri nas v Olimju. Kakor smo nestrpno čakali dogodek, tako smo ga z veseljem doživljali in ga še po doživljamo. Bilo je res nepozabno. Najprej slavljenje, nato zelo lepa maša, kakršnih smo mi tu od patrov sicer že vajeni, in še prečudovito pričevanje zakoncev Vereš. Najbolj pa naju je presenetilo druženje na koncu, saj smo med sabo čebljali, kot da se vsi poznamo že leta. Upam, da se spet kmalu vidimo! (Jelka in Matija)

Lahko bi rekla, da je prisotnost na tem dogodku zame pomenila biti na pravem mestu ob pravem času. V zadnjem obdobju sem namreč v sebi čutila duhovno praznino, ki jo je slavljenje napolnilo z mirom in upanjem ter mi dalo nov zagon in voljo. Pridiga mi je segla do srca, prisrčno pričevanje zakonskega para pa me je spomnilo na stvari, ki sem jih nekako že vedela, a hkrati nanje tudi pozabila, ter me spodbudilo, da od besed preidem k dejanjem. Hvala. (Polona)

http://www.diz.si/wp-content/uploads/N757447-1500x1001.jpg

 VESELITE SE VEDNO V GOSPODU; ZNOVA VAM PRAVIM : VESELITE SE....DUŠA POLNA MILOSTI JE KOT VEČNA POMLAD

DSC 0066

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save