KAJ SE JE ALI SE BO DOGAJALO V OLIMJU

SVETE MAŠE

V Olimju je sv. maša med tednom vsak dan ob 19. uri, ob nedeljah ob 9. uri v župnijski cerkvi, ob 10.30 pa na podružnici v Selah.

 ORATORIJ V ŽUPNIJAH OLIMJE IN PODČETRTEK

Tudi letos pripravljamo oratorijske dneve za otroke obeh župnij in širše okolice. Prijavnice so na voljo pri župniku Jožetu Rogača v Podčetrtku in pri patrih v Olimju.

Oratorij bo potekal od 9. 8. do 13.8. 2019.

Otroci, z veseljem vas pričakujemo.

ALEKŠEVA NEDELJA

V nedeljo, 21. julija, bomo na podružnici v Selah obhajali Alekševo nedeljo. Ob 9. uri bo procesija z Najsvetejšim okrog cerkve nato slovesna sv. maša, ki jo bo vodil p. Danilo Holc, tajnik slov. minoritske provinca iz Ptuja. Lepo vabljeni. Molili bomo tudi za primerno vreme.

Gospodarje in gospodinje prosimo za vino in pecivo.

ČIŠČENJE CERVE IN OKOLICE TER POSTAVLJANJE "KAPELIC".

V soboto, 20. julija,  od 13. ure naprej, bomo v Selah čistili cerkev in okolico, ter postavljali "kapelice" za nedeljsko slovesnost. Lepo prosimo za pomoč.

BLAGOSLOV AVTOMOBILOV IN DRUGIH PREVOZNIH SREDSTEV

V nedeljo, 21. julija, bo po obeh sv. mašah blagoslov prevoznih sredstev. Vaš dar bomo izročili misijonskemu središču v Ljubljani za nakup prevoznih sredstev našim misijonarjem po svetu.

V imenu slovenskih misijonarjev - hvala za vse kar boste darovali.

 SV.  MAŠE ZA MLADE DRUŽINE

V letošnjem veroučnem letu, smo pričeli s sv. mašami za  družine z majhnimi otroci.  Matej in Tanja Kodrič se  trudita, da otroci na svoj način sodelujejo pri sv. maši. Poskušata jim približati evangelsko sporočilo na njim doumljiv način. Trudita se, da otrokom sv. maša ni dolgočasno dogajanje.  Pozimi in v zgodnji pomladi so sv. maše v kapeli Romarskega doma, spomladi in poleti pa v cerkvi sv. Andreja nad Olimjem,  vsako drugo nedeljo v mesecu ob 10.30 uri:  V tem letu bodo sv. maše še: 8. septembra; 13. oktobra; 10. novembra in  8. decembra.

K tej sv. maši so povabljeni starši s predšolskimi otroci in otroci prvih treh razredov devetletke.

DSC 0102

 Sveta Družina naj postane svetel zgled tudi našim družinam.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save