KAJ SE JE ALI SE BO DOGAJALO V OLIMJU

SVETE MAŠE

V Olimju je sv. maša vsak dan med tednom ob 19. uri v kapeli Romarskega doma v prvem nadstropju. Ob nedeljah ob 9. uri v župnijski cerkvi in ob 10.30 na podružnici v Selah.

SESTANEK  ZA STARŠE BIRMANCEV

Srečanje za starše in botre letošnjih birmancev za obe župniji – Podčetrtek in Olimje - bo v petek 24. maja po maši ob 19.30 uri. Starši naj prinesejo izpolnjene prijavnice za birmo.

Najprej nas bo nagovorila katehistinja Polona Vesel Mušič nato se bomo dogovorili o bližnji pripravi na birmo.

SREČANJE ZAKONSKE SKUPINE

V petek, 24. maja ob 17.30 uri bo srečanje zakonske skupine v učilnici samostana.

MOLITVENA URA

V nedeljo, 26. maja ob 16. uri lepo vabljeni k molitveni uri v čast Božjemo usmiljenju. Molitev bomo zaključili s sv. mašo ob 17. uri.

ŠMARNIČNA POBOŽNOST

V sredo, prvega maja, začnemo s šmarnično pobožnostjo. Letos bomo brali šmarnice PANONSKI CVETOVI ZA MARIJO, ki govorijo o zgodovinskih dogodkih in ljudeh, ki so pripomogli k združitvi prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Šmarnice bomo brali vsak dan med večerno sv. mašo.

SV.  MAŠA ZA MLADE DRUŽINE

Uvajamo sv. maše za mlade družine z majhnimi otroci.  Matej in Tanja Kodrič se bosta potrudila, da bodo otroci vzljubili Boga in jim sv. maše ne bo več "dolgočasno dogajanje, ki predolgo traja". Pozimi in zgodnji pomladi so sv. maše v kapeli Romarskega doma spomladi in poleti pa v cerkvi sv. Andreja ob 10.30 uri vsako drugo nedeljo v mesecu: 10 februarja; 10. marca; 7. aprila ; 12. maja; 16. junija; (izjemoma zaradi župnijskega piknika) 14. julija; 8. septembra; 13. oktobra; 10. novembra; 8. decembra.

K tej sv. maši so povabljeni starši s predšolskimi otroci in otroci prvih treh razredov devetletke.

DAN ŽUPNIJE

Tudi letos bomo pripravili DAN ŽUPNIJE z nekoliko bogatejšo vsebino kot doslej. Na župnijski piknik bomo povabili tudi mlade zakonce, ki so se v zadnjih letih poročili pri nas in starše, katerih otroke smo krstili v Olimju. Ob 9. uri bo sv. maša, po maši pričevanje zakoncev  v dvorani Romarskega doma, nato piknik. Dan župnije bo v nedeljo, 9. junija.

VEROUČNO LETO

Za učence 1. in 2. razreda je verouk enkrat na mesec. Vodita ga Tanja in Matej Kodrič. Srečanja trajajo dve uri in pol. Naslednja srečanja bodo vsako drugo soboto v mesecu ob 9.30 uri: 9. februar; 9. marec; 13.april; 18. maj (izjemoma); 8. junij.

Tretji razred - prvoobhajanci, imajo verouk vsak ponedeljek od 17.30 do 18.30 ure.

Vsi ostali veroučenci imajo do nadaljnega verouk v soboto od 8.30 do 9.30 ure. Mlajša skupina v veroučni učilnici v samostanu. Starejša skupina v učilnici Romarskega doma.

OBVESTILO BIRMANCEM,  STARŠEM IN BOTROM

Sv. birma bo 23. junija 2019 ob 9 uri.

Birmoval bo upokojeni škof

dr. Stanislav Lipovšek.

NA SVETO BIRMO SE BOMO PRIPRAVILI S TRIDNEVNICO.

V sredo, 19. junij ob 18.15. uri srečanje birmancev, staršev in botrov s škofom.  Ob 19. uri sv. maša in priložnost za sv. spoved.

V četrtek 20. junija v Podčetrtku ob 19. uri sv. maša, nato procesija z Najsvetejšim pri kateri sodelujejo birmanci in njihovi starši.

Petek, 21. junij ob 18. uri spoved birmancev, staršev in botrov. Ob 19. uri sv. maša. Po sv. maši napotki in navodila za nedeljo (vaja).  Prosimo, pridete vsi, ker bomo razdelili gradivo za sodelovanje pri sv. maši.

DAN SV. BIRME

V nedeljo, 23. junija se zberejo birmanci in njihovi botri ob 8.30 uri na samostanskem dvorišču. Birmanci bodo dobili kartončke, ki jih potem oddajo duhovniku pred sprejemom sv. birme. Na dvorišču boste dobili tudi naprsne šopke, nato se bomo zvrstili in pripravili za procesijo v cerkev. Poslušajte navodila voditelja.  Prvi sedeži v cerkvi bodo rezervirani za vas. Starši naj gredo v cerkev in najdejo svoje mesto že pred sv. mašo. PROSIMO NE ZAMUJAJTE!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save