KRISTUS JE VSTAL, ALELUJA!

Praznujemo Veliko noč, ko se kristjani spominjamo Jezusove smrti in  njegovega vstajenja od mrtDanivih. Velikonočno jutro nam je znova prineslo staro in vedno novo sporočilo:»Kristus je vstal!« Odmev tega dogodka, ki se je sprožil v Jeruzalemu pred dvajsetimi stoletji, še vedno odmeva v Cerkvi, ki nosi v srcu živo in drhtečo vero Marije, Jezusove matere, vero Magdalene in drugih žena, ki so prve videle prazen grob, vero Petra in drugih apostolov.
Vse do danes – tudi v naši dobi – vera kristjanov temelji na tem oznanilu, na oznanilu teh sester in teh bratov, ki so videli najprej prevrnjeno skalo in prazen grob, potem skrivnostne glasnike, ki so trdili, da je Jezus, Križani, vstal; nato se je on sam, Učitelj in Gospod, živ in otipljiv, prikazal Mariji iz Magdale, učencema iz Emavsa, slednjič vsem enajsterim, zbranim v dvorani zadnje večerje.
To je praznik zmage življenja nad smrtjo, zmaga ljubezni nad trpljenjem. Pa ne samo krščanski praznik, tudi narava, se po nekaj mesecih spanja, ječanja pod težo snega in  hudega mraza, prebuja v novo življenje. Sonce po dolgi zimi postaja vse toplejše in svetlejše. Vse to nam govori, da je življenje neuničljivo in da po vsakem trpljenju in križu, po vsaki nevihti posije sonce s še močnejšo lučjo in žarom.

Dragi verniki: ne misliti, da je katerakoli vaša žrtev zaman. Ni zaman ker prinašate življenje mnogim ljudem – prav kakor Jezus. HVALA!

Ob letošnjih velikonočnih praznikih prav vsem želimo, da bi nobena slaba stvar v vas ne potrla vaše vere, ljubezni, miru in veselja. Ne dovolite, da bi vas karkoli odtrgalo od Boga in od vaših bližnjih. Da bi, ne glede na to kaj je vsakemu v življenju namenjeno, vsi živeli v polnosti. Nikoli ne pozabimo: življenje je močnejše od smrti.

 

 

 MOLITEV K ANGELU VARUHU


Stopi, ljubi angel varuhAngelček1
v cerkvi ti na prostor moj.
Bodi tam pri sveti maši,
v duhu združen bom s teboj.
Pri darovanju ti položi
na pateno še moj dar:
moje križe, moje delo
večnemu ponudi v dar.
Pri povzdigovanju moli
v sveti hostiji Boga:
prosi, naj še mene skrije
v rano svojega Srca.
Dušam v vicah, mojim dragim
nesi sveto Rešnjo Kri,
grešnike, umirajoče
z njo pokropi, greh izmij.
Ko se mašnik bo obhajal,
tudi meni angel moj,
sveto Hostijo prinesi,
moli Jezusa z menoj.
Prosi, da ves svet deležen
svete maše bo sadov,
meni pa na dom prinesi
svete maše blagoslov.