KDAJ IN KJE BOMO PRAZOVALI PRAZNIKE, KI SO PRED NAMI

V sredo, 20 oktobra smo se zbrali patri in člani župnijskega pastoralnega sveta vseh treh župnij: Olimja, Podčetrtka in Polja ob Sotli. Določili smo, kje in kdaj bomo praznovali praznike, ki so pred nami.

ZAHVALNA NEDELJA

V nedeljo, 7, novembra, smo se pri sv. mašah Bogu zahvalili za prejete darove tega leta, predvsem za darove "matere zemlje". Naše cerkve bodo okrašene s poljskimi pridelki. Mogoče nam bo to pomagalo, da bomo še bolj cenili kmečko delo in pridne roke, ki obdelujejo zemljo, da nam podari toliko dobrega za našo hrano.

ADVENTNI ČAS nas vabi k duhovni pripravi na božič, praznik Jezusovega rojstva.

Ustalila se je lepa navada, da imamo v adventnem času po naših cerkvah in domovih adventne venčke s štirimi svečami, ki nas vabijo k družinski molitvi in naznanjajo bližino praznika Gospodovega rojstva. Tudi letos so člani medžupnijske KARITAS Obsotelje izdelali adventne venčke.  Ves denar, ki ga bomo zbrali bo namenjen ubogim in pomoči potrebnim.

MIKLAVŽEVA NEDELJA

V Polju ob Sotli je cerkev posvečena sv. Miklavžu. Letos smo počastili zavetnika cerkve v nedeljo, 5. decembra ob 10.30 uri s slovesno sv. mašo.

FRANČIŠKOVA NEDELJA

V Olimju smo v nedeljo, 5. decembra praznovali god in praznik velikega misijonarja in zavetnika stranske kapele sv. Frančiška Ksaverija.

SVETI VEČER

Na Sveti večer, v petek 24. decembra ob 18. uri, bo sv. maša pri Devici Mariji na Pesku za otroke vseh treh župnij.

POLNOČNICA

Na sv. večer bodo sv. maše za odrasle:

V Polju ob Sotli ob 22. uri.

V Podčetrtku in Olimju ob 24. uri.

BOŽIČ - PRAZNIK JEZUSOVEGA ROJSTVA

Na božični dan bodo sv. maše kakor ob nedeljah.

Ob 8. uri v Polju ob Sotli,

ob 9. uri v Olimju,

ob 10.30 uri v Podčetrtku