DRAGI STARŠI LETOŠNJIH PRVOBHAJANCEV IN BIRMANCEV!

Bliža se mesec maj, ki ga verniki poznamo predvsem po češčenju božje matere Marije – Kraljice majnika. V mesecu maju beremo »šmarnice«. To so posebej pripravljena razmišljanja, ki nam pomagajo spoznati Marijo, svetnike, božje poti … Prav je, da gojimo ljubezen in pobožnost do Marije, ker je Ona naša priprošnjica pri Bogu.

Zaradi korona virusa, že od jeseni nismo imeli veroučnih srečanj, zato še ni bilo mogoče dobro pripraviti otrok na sprejem prvega sv. obhajila in sv. birme. V mesecu maju se bova oba, p. Dani in jaz potrudila, da otroke, kar se da dobro pripraviva na sprejem obhajila in birme.

V soboto, 1. maja ob 18. uri bo v PODČETRTKU sv. maša in začetek šmarnične pobožnosti. Po sv. maši bo za vas starše krajša razlaga o važnosti in pomenu sv. birme. Dobili boste tudi prijavnice za birmo.

Od 3. do 16. maja bodo bodoči birmanci prihajali vsak večer ob 18. uri k šmarnicam in pripravi na birmo. Ponovili in dopolnili bomo veroučno znanje.

V drugi polovici maja bomo na podoben način pripravili tudi letošnje prvoobhajance.

V nedeljo, 16. maja, bo po sv. maši v PODČETRTKU srečanje za starše prvoobhajancev (3. razred). Razdelili vam bomo  prijavnice in predstavili pomen prve sv. spovedi in sv. obhajila.

Od 17. do 29. maja bo vsak večer po končani sv. maši in šmarnicah priprava za prvoobhajance.

K tem pripravam lepo vabimo tudi starše, saj je to edinstvena priložnost, da tudi odrasli obnovite svoje versko znanje in pomagate otrokom rasti v veri.

Starši bi gotovo radi vedeli kdaj bo prvo sv. obhajilo in sv. birma?

Čeprav v teh negotovih časih ni mogoče ničesar z gotovostjo napovedati, predvidevava, da bo prvo sv. obhajilo v nedeljo, 13. junija v PODČETRTKU.

Sv. birmo je še veliko bolj negotovo napovedati, ker datume birmovanja, sicer na predlog župnika, določi škof. Midva bova predložila na škofijo dan sv. birme v nedeljo, 20. junija ob 9. uri v OLIMJU.

Če so še kakšne nejasnosti, naju pokličite na tel. 031242675

p. Ernest in p. Dani.